Primele efecte după întrevederea Româno-Franceză! Rachete sol-aer cu tehnologie franceză, produse în România

Data publicare: Vineri, 25 August, 2017 Total: 2879 accesari

Primele efecte după întrevederea Româno-Franceză! Rachete sol-aer cu tehnologie franceză, produse în România

Întâlnirea liderului Francez cu preşedintele Klaus Iohannis produce efecte benefice atât pentru apărare cât şi pentru economie.

 

În urma discuţiilor dintre cei doi preşedinţi, purtate la Palatul Cotroceni, au fost stabilite detaliile prin care concernul MBDA ar urma să demareze în ţara noastră un proiect militar.

Este vorba de producţia de rachete sol-aer cu rază scurtă şi foarte scurtă de acţiune, de ultimă generaţie care ar urma să intre în dotarea NATO şi a armatei române.

 

 

MBDA, liderul european în domeniul sistemelor de rachete tactice, a semnat joi, la Bucureşti, un memorandum de înţelegere cu Romarm, companie de stat din domeniul apărării, şi Electromecanica Ploieşti, filială a Romarm, care are ca scop dezvoltarea unui mecanism prin care, pe de o parte, forţele armate române să fie dotate cu rachete antiaeriene de ultimă generaţie şi, pe de altă parte, sistemele să fie produse local, iar întreţinerea lor să fie asigurată tot de către industria românească de apărare.

Înţelegerea a fost parafată, joi, la Palatul Cotroceni, de către reprezentanţii companiei franceze, ai Romarm şi ai Electromecanica, în prezenţa preşedinţilor Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron şi a miniştrilor români ai Apărării şi Economiei.

Investiţia companiei franceze MBDA, ar urma să înceapă în perioada imediat următoare. Dacă totul va merge conform calendarului preconizat de francezi, prima rachetă antiaeriană produsă în România sub egida MBDA ar urma să ajungă în dotarea Armatei în anul 2021.