Tudorel Toader s-a răzgândit: Voi trimite proiectul pe legile justiției după ce se va exprima toată lumea

Data publicare: Vineri, 25 August, 2017 Total: 1731 accesari

Tudorel Toader s-a răzgândit: Voi trimite proiectul pe legile justiției după ce se va exprima toată lumea

După ce măsurile privind modificarea legilor pe justiţie au atras nenumărate critici, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit cu lămuriri, vineri dimineață în legătură cu modificările legilor. El a spus că deocamdată aşteaptă reacţii de la toate părţile vizate şi abia apoi va face public proiectul de lege.

 

Citeşte şi Justiţia atacată de guvernul PSD-ALDE! Președintele României, EXCLUS din procedura numirii șefilor DNA, DIICOT și Procurorului General


"Voi trimite proiectul pe legile justiției după ce se va exprima toată lumea, societatea, toate organizațiile profesionale și în al doilea rând după ce se vor exprima puncte de vedere, opinii , critici cu privire la toate problemele pe care miercuri le-am enunțat. De ce acționez în felul acesta? Pentru ca sunt legile care ne interesează și ne vizează pe fiecare dintre noi, pentru că legile justiție  cu propunerile pe care le voi propune se referă la una dintre puterile statului, dintre cele trei puteri, puterea judecătorească în ansamblul eia declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

 

Potrivit primelor declaraţii, Tudorel Toader anunţase că preşedintele va fi exclus din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Parchetului General.

Anunţul a stârnit reacţii la cel mai înalt nivel. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că legea va anula eforturile României din ultimii 10 ani, de a avea o justiţie independentă.

 

Analiştii politici au sugerat că noul pachet de legi anunţat de ministrul justiţiei, nu face altceva decât să deservească interesele liderului PSD, Liviu Dragnea.

Mai mult, legile ar fi adoptate pentru a conferi guvernului PSD-ALDE pârghiile necesare excluderii Laurei Codruţa Koveşi de la şefia DNA.

 

Reacţii dure au venit şi din partea liderilor europeni care au fost de acord că dacă legile propuse de Tudorel Toader vor intra în vigoare, Statul de drept este pus la îndoială în România întrucât s-ar încălca principiul separării puterilor în stat.

 

 

Deşi a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, ba chiar a anunţat că nu va veni în nici o emisiune de profil să dea explicaţii, Tudorel Toader pare să îşi fi schimbat perspectivele, având un ton mai rezervat în conferinţa de presă de astăzi.