Arena Motorul renovată pentru a putea găzdui jocuri de Liga I , dar va fi gata la anul

Data publicare: Vineri, 25 August, 2017 Total: 4932 accesari

Arena Motorul  renovată pentru a putea găzdui jocuri de Liga I , dar va fi gata la anul

„(...) conform înțelegerii cu clubul UTA, suntem în procedură…Ei au spus că tot sezonul îl pot juca la Șiria, nu este nicio problemă.” A declarat primarul Falcă joi la conferinţa de presă.

 
Întrebat cât va juca UTA în acest sezon pe terenul de la Şiria, primarul a replicat:

 „Tot campionatul, de aceea nu încercați să faceți ping pong cu mine, că nu mă pricep la ping pong. Dar lucrurile sunt simple, în momentul în care au cerut (n.a. conducătorii clubului UTA) teren sintetic, se intră în procedură pe teren sintetic. Procedura nu o decide primarul, ci tot legea statului român. Sunt proceduri, tribunele cred că sunt tot în procedură de cumpărare. Pentru teren sintetic am făcut din nou caiet de sarcini, finanțare, pentru că i-am înțeles pe cei de la club.

 

Ei (n.a. conducătorii clubului UTA) sunt conștienți că vom avea un stadion de o anume dimensiune și vor avea nevoie de un teren de antrenament pe timp dificil. Din octombrie până în februarie, să zicem și altfel se va comporta un teren sintetic. Și am acceptat solicitarea lor. Dacă nu-mi spuneau, nu-l făceam teren sintetic. Conform procedurilor, nu primarul îl licitează și-l pune. Ce ar trebui să fac? Știți în cât timp se face un caiet de sarcini și se licitează? În 6-7 luni de zile. Nimeni nu-și va propune în România să încalce legea. Știau (n.a. conducătorii clubului UTA) foarte bine ce înseamnă proceduri și timp. Dar performanța în fotbal se obține pe teren, oricare ar fi el, omologat. Banii pentru acest gazon și lucrările de montare sunt prinse în bugetul din acest an, altfel nu putea începe licitația. Dar văd că nu vă deranjează că de un an de zile nu începe licitația la stadionul UTA de 2,5 milioane de euro. Și că vom pierde câteva luni de zile până vom finaliza noul stadion? Asta nu e o problemă? Și așa o parte dintre voi scrieți doar ce vreți voi, indiferent ce spun eu”.

 

„Arena Motorul va fi renovată pentru a putea găzdui jocuri de Liga 1, va avea un gazon mixt, ca și cel pe care joacă Manchester United, iar tribunele vor avea o capacitate de minim 4.000 de locuri”, a mai precizatFalcă.


Cu alte cuvinte, UTA are şanse să joace tot sezonul 2018-2018 pe arena de la Şiria.

 


Foto: arhivă