Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vizită oficială în România

Data publicare: Joi, 24 August, 2017 Total: 1565 accesari

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vizită oficială în România

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vine astăzi în România, unde  fi primit de preşedintele nostru la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Avionul în care este transportat preţedintele franţei este aşteptat să aterizeze la ora 12.30 pe aeroportul Henri Coandă din capitală.


Preşedintele Republicii Franceze se află, în primul său turneu european. Timp de 3 zile, Macron se va întâlni cu majoritatea liderilor din Europa Centrala şi de Est.

 

Întâlnirea de astăzi a fost stabilită în urmă cu două luni însă din motive de securitate a fost făcută publică în urmă cu puţin timp. Propunerea de a vizita România a venit din partea lui Klaus Iohannis, care a anunţat după o discuţie de aproape o oră cu Emmanuel Macron pe care şeful statului nostru a catalogat-o ca fiind “foarte bună”.


După întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, cei doi lideri europeni vor semna în Cartea de Onoare de la Palatul Cotroceni, după care se vor retrage pentru convorbiri tete-a-tete.

 

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis vor susţine o conferinţă de presă comuăa după care liderul francez se va îndrepta spre Vila Lac, acolo unde va avea o întrevedere cu şeful Guvernului, Mihai Tudose.

 

După întâlnirea cu prim-ministrul, preşedintele Francez va vizita muzeul Satului, care a devenit de-a lungul timpului locul bine cunoscut unde sunt aduşi preşedintii de stat şi invitaţii speciali ai statului roman.

 

Seara, Emmanuel Macron se va întoarce la Palatul Cotroceni, acolo unde administraţia prezidenţială  va organiza o recepţie în onoarea vizitei preşedintelui din hexagon.

 

Potrivit SPP, Emmanuel Macron va fi supravegheat foarte strict, începând de la aterizarea în România şi până la părăsirea ţării. Importante forţe de ordine au fost dislocape pentru a asigura securitatea obiectivelor şi traseelor pe care Macron le va vizita.

 

"Avem o echipă în alarmă de intervenţie contrateroristă cu un dispozitiv complet. Asta înseamnă şi asalt, înseamnă şi lunetişti. Avem echipe care patrulează prin Bucureşti, în anumite zone. Şi avem, evident, sprijin informativ pe care îl oferim de fiecare dată celorlalte instituţii ale statului, fiecare după atribuţiile sale" a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.