Val de revoltă în lumea musulmană! Publicaţia Charlie Hebdo, acuzată de rasism şi islamofobie!

Data publicare: Miercuri, 23 August, 2017 Total: 4667 accesari

Val de revoltă în lumea musulmană! Publicaţia Charlie Hebdo, acuzată de rasism şi islamofobie!

Cotidianul francez Charlie Hebdo a devenit ținta criticilor după ce a publicat un desen în care apar două persoane întinse pe jos, într-o baltă de sânge, călcate de o mașină, fîcând astfel aluzie la atentatele din Spania de săptămâna trecută, soldate cu moartea a 14 persoane şi rănirea altor 100.

 

Alături de caricatură, apare şi mesajul "Islamul, religie a păcii... veșnice", relatează EFE

 

 

Cunoscuta revistă franceză care apare săptămânal, abordează în conţinutul paginilor interioare, subiectul atentatelor, cu textul Barcelona: turism sau islamism. De ce trebuie să alegem?

 

Criticii revistei consideră că desenul și mesajul îi asociază pe musulmani cu terorismul , fapt ce este total greşit.

 

"Amestecurile de acest gen sunt foarte periculoase. A spune că islamul este o religie a păcii, lăsând să se înțeleagă că, de fapt, este o religie a morții este extrem de periculos", a spus Stéphane Le Foll, fostul purtător de cuvânt al lui Francois Hollande.


Mult mai dure au fost unele dintre reacțiile care puteau fi citite pe rețelele sociale, unde publicația Charlie Hebdo a fost acuzată de islamofobie și rasism. Mai multe asociaţii islamice din Franţa s-au declarat indignare de apariţia caricaturii şi cer redacţiei Charlie Hebdo scuze publice.


Charlie Hebdo își atrage frecvent critici pentru umorul său acid, revista publicând mai multe caricaturi și texte despre islam și terorism.


Redacţia revistei Charlie Hebdo a fost ţinta unui atentat jihaadist în data de 7 ianuarie 2015,  soldat cu 12 morți, după ce publicare o caricatură care a stârnit nemulţumire în lumea musulmană.