Consiliul Judeţean Arad, parteneriat cu Comisia Europeană pentru integrarea romilor

Data publicare: Luni, 21 August, 2017 Total: 1401 accesari

Consiliul Judeţean Arad, parteneriat cu Comisia Europeană pentru integrarea romilor

Comisia Europeană a iniţiat un proiect prin care doreşte o evaluare a situaţiei romilor în cadrul UE, mai precis a strategiilor naţionale prin consultare publică, respectiv prin completarea unui chestionar. Astfel, Comisia Europeană invită autorităţile naţionale, judeţene, locale regionale şi municipale, cât şi alte entităţi care doresc să se implice în acest fenomen, deopotrivă important şi sensibil.


Consiliul Judeţean Arad aderă la această propunere şi va iniţia consultări publice privind situaţia romilor din judeţul Arad, dar şi eventualele măsuri care trebuie luate pentru o integrare totală a romilor în contextul european.


Termenul avansat de Comisia Europeană este 25 octombrie 2017, iar acţiunea are ca scop final evaluarea cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor până în 2020.


Prin această iniţiativă, Comisia Europeană îşi propune să colecteze opiniile părţilor interesate cu privire la realizările şi provocările asociate celor 7 ani de punere în aplicare a Cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor, mai concret, opiniile legate de politica europeană şi naţională în domeniu, precum şi instrumentele juridice şi de finanţare care au fost mobilizate pentru combaterea discriminării şi promovarea integrării romilor.


Categoriile cărora li se va adresa chestionarul sunt următoarele: