VIDEO- Teroare la Barcelona: Două atentate în doar câteva ore!

Data publicare: Vineri, 18 August, 2017 Total: 3589 accesari

VIDEO- Teroare la Barcelona: Două atentate în doar câteva ore!

Spania a fost cuprinsă de groază după ce o dubiţă a intrat în plin în oameni, pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale metropolei. La doar câteva ore după incident, trei poliţişti au fost călcaţi intenţionat cu maşina.

 

Bilanţul este unul catastrofal, nu mai puţin de 13 persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite. Printre victimele carnagiului se află şi doi români care au fost preluaţi de autorităţi şi transportaţi la spital pentru acordarea de prim ajutor.

 

Barcelona devine astfel, al 8-lea oraş în anul 2017, care cade pradă atentatelor teroriste în care sunt folosite pe post de arme, autovehicule.

 

În timp ce autorităţile spaniole adunau victimele de pe stradă, un al doilea atentat era în plină desfăşurare în orașul Cambrils, la sud-vest de Barcelona.

Forțele de securitate spaniole au anunțat că au ucis cinci persoane, pentru a opri o a doua tentativă de atac cu o dubiță, după cea din Barcelona, soldată cu 13 morți.

 

Şapte oameni, printre care un ofițer de poliție au fost răniți după ce o dubiță a intrat într-un grup de persoane. Presa spaniolă a relatat că mașina s-a răsturnat, iar când bărbații din interior au ieșit, au fost rapid uciși de polițiști.

 

La doar câteva ore, gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atentatul de la Las Rambla, Barcelona. Informaţia vine chiar de pe site-ul acestei grupări, Amaq.


Ancheta demarată de către autorităţi a scos la iveală faptul că atacurile, au legătură cu explozia de săptămână trecută în care un om şi-a pierdut viaţa. Potrivit anchetatorilor, un bărbat a murit săptămâna treută în urma unei tentative eşuate de a confecţiona o bombă artizanală.

În urma atacurilor sângeroare, Spania a coborât steagul în bernă, fiind decretate trei zile de doliu naţional.