Reforma ministrului Cuc, la bilanţ: TAROM, datorii de patru ori mai mari decât în 2016

Data publicare: Miercuri, 16 August, 2017 Total: 4190 accesari

Reforma ministrului Cuc, la bilanţ: TAROM, datorii de patru ori mai mari decât în 2016

Deşi în primăvară, ministrul Transporturilor era optimist că TAROM se va relansa din punct de vedere economic pâmă la sfârșitul anului, lucrurile par să capete o turnură catastrofală.  Răzvan Cuc, prevedea ca TAROM să închidă anul fiscal 2017 pe zero, fără nici o datorie, în condiţiile în care, compania aeriană, înregistrează pierderi an de an.

 

În timp ce autorităţile promiteau infuzii de capital şi reforme administrative în companie, TAROM pierdea milioane de euro din reducerea numărului de zboruri, renunţarea la curse aeriene dar şi la aeronave.

 

Din toamna lui 2016, compania a rămas fără două aeronave pe care a reuşit să le înlocuiască abia în luna aprilie, anul acesta.

 

"Din punct de vedere economic, TAROM-ul se relanseaza astfel încât prognoza pâmă la sfârșitul anului e să închidă pe zero, nicio pierdere" declara în primăvara lui 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

 

TAROM a reuşit să înregistreze datorii imense, de aproape patru ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Dacă în perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2016, compania înregistra datorii în valoare de 8,6 milioane de lei (6,37 milioane de euro), în aceeaşi perioadă a anului 2017, TAROM a raportat datorii care însumează 104,3 milioane de lei (23 milioane de euro).