Record de zile libere pentru români în 2017

Data publicare: Duminica, 13 August, 2017 Total: 2748 accesari

Record de zile libere pentru români în 2017

Ultima astfel de mini-vacanţă se celebrează de Sărbătoatea Sfintei Marii, Guvernul decretând ca şi ziua de luni să fie nelucrătoare, astfel ca românii să se poată bucura de patru zile libere.

 

Românii au avut, de la începutul anului şi până acum, 5 week-enduri prelungite datorită faptului că  11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii.

 

Prima vacanţă pe care românii au primit-o a fost chiar în luna ianuarie, de Ziua unirii Principatelor. Sărbătoarea  din 24 ianuarie a căzun într-o zi de marţi iar Guvernul a decis ca şi ziua de luni să fie declarată liberă.

 

Cea mai lungă vacanţă a fost în luna iunie, când sărbătoarea Rusaliilor şi  Ziua Copilului au făcut ca românii să se bucure de 5 zile de vacanţă. 

 

Potrivit datelor publicate de către Guvernul României, următoarea mini-vacanţă a românilor va fi la începutul lunii Decembrie, de sărbătoares Sfântului Andrei, urmată de Ziua Naţională a României care vor cădea în zilele de joi şi vineri.

 

Crăciunul va aduce ultimele zile de vacanţă suplimentară ale lui 2017. Prima şi a doua zi de Crăciun pică în zilele de luni şi marţi, astfel că la finalul anului românii se vor bucura de alte 4 zile libere legate.