Victor Ciorbea, petrecere de 100.000 de euro din bani publici

Data publicare: Duminica, 13 August, 2017 Total: 5579 accesari

Victor Ciorbea, petrecere de 100.000 de euro din bani publici

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, se pregăteşte să aniverseze 20 de ani de la  înfiinţarea instituţiei pe care o reprezintă.

Şi cum poporului român îi plac petrecerile fastuoase, Victor Ciorbea şi subalternii săi se pregătesc de o petrecere-monstru care va fi decontată din banii poporului.

 

În perioada 20-23 septembrie Avocatul Poporului va organiza, la Bucureşti, întrunirea Consiliului de administraţie a Institutului European al Ombudsmanului, a Adunării Generale a Institutului European al Ombudsmanului, evenimentul aniversar „20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului”, precum şi Conferinţa internaţională privind drepturile omului.

 

Nota de plată a petrecerii nu va fi însă una deloc mică. Potrivit anunţului publicat pe site-ul instituţiei, se vor cheltui nu mai puţin de 89.177 de euro, bani veniţi de la bugetul naţional.

 

Guvernul PSD-ALDE a adoptat la 31 mai o hotărâre prin care pune la dispoziţia lui Victor Ciorbea nu mai puţin de 376.300 de lei, echivalentul a peste 83.000 de euro. Restul de până la 401.300, nota finală de plată, va fi acoperit tot din bugetul public.

 

Avocatul Poporului a demarat o procedură de achiziţie publică prin care să se atribuie contractul de aproape 90.000 de euro unei firme care să asigure organizarea petrecerilor.

 

 Cei mai mulţi bani, peste 47.000 de euro, vor fi cheltuiţi pe mâncare, iar 6300 de euro pe cafea, însă nu este exclus ca Guvernul să suplimenteze bugetul pentru petrecerile avocatului Poporului în perioada de după vacanţa parlamentară.