[FOTO] Lupta echilibrată- Nouă jucători în frunte, după şase runde la Festivalul International de Şah de la Arad

Data publicare: Vineri, 11 August, 2017 Total: 1143 accesari

[FOTO] Lupta echilibrată- Nouă jucători în frunte, după şase runde la Festivalul International de Şah de la Arad

Lupta echilibrată- Nouă jucători în frunte, după şase runde!


Principalul turen Open, din cadrul actualei ediţii a Festivalului Internaţional de şah de la Arad, se remarcă prin lupta extrem de echilibrată, în partea superioară a clasamentului provizoriu. Astfel, după disputarea a şase runde, în fruntea ierarhiei efemere se află nu mai puţin de nouă competitori, despărţiţi doar de următoarele criterii.


Ca în fiecare zi, pentru cititorii fideli ori cei ocazionali ai acestei pagini dedicate minunatului sport care a fost, este şi va rămâne şahul, jucătorul Andrei Rădulescu, cel care deţine funcţia de comentator, a făcut următoarea analiză foarte pertinentă.


,,În runda disputată joi, șahiștii de la primele 3 mese au trebuit să se mulțumească fiecare cu câte jumătate de punct. Primii 2 favoriți ai competiției, ucraineanul Zubov și Istrațescu Andrei au întâlnit adversari bine pregătiți, pe MM Antal Gergely și IM Florescu Codruț, aceștia din urmă folosindu-se de avantajul oferit de piesele albe pentru a obține câte o remiză ușoară.


În schimb, la masa 4, MM Vlad Jianu revine în plutonul fruntaș cu o victorie rapidă, după numai 22 de mutări cu negrele într-o siciliană jucată fără greșeală. De asemenea, și tânărul Costachi Mihnea își face drum către primele mese, după o victorie elegantă cu piesele albe, dintr-o indiana a regelui câștigată strategic după numai 29 de mutări,,, subliniază Andrei Răsulescu.


În continuare, el observă:,,S-a încheiat și concursul de blitz, câștigător fiind MM Manolache Marius. Podiumul a fost completat de către moldoveanul Soltanici Ruslan și MM Szabo Gergely. Cei trei concurenți au acumulat 7,5 puncte din 9 posibile, al doilea criteriu de departajare fiind cel care a făcut diferența.
Este de remarcat şi prezența unor tineri șahiști la aceasta competiție precum tinerii piteșteni Capragiu Matei Ștefan și Dobre Daniel Alexandru, ce încearcă să acumuleze experiență jucând in compania unor adversari de valoare. Din partea fetelor remarcam prezenta Gabrielei Cristocea, legitimată la Timişoara,,.



text: Aristotel Bunescu si echipa
Foto: Viorel Muscă