Cetatea Aradului, ignorată de Guvernul PSD: nu a fost inclusă în Masterplanul pe Turism!

Data publicare: Miercuri, 09 August, 2017 Total: 3186 accesari

Cetatea Aradului, ignorată de Guvernul PSD: nu a fost inclusă în Masterplanul pe Turism!

Masterplanul pe Turism a lăsat aproape cu totul pe dinafară Aradul. Un singur obiectiv turistic din Arad se află în atenţia Guvernului PSD: staţiunea Moneasa, şi acela cu o investiţie minimă. Niciunul dintre celelalte obiective nu este avut în vedere de guvernanţi.

 

Printre proiectele lăsate fără finanţare din partea Guvernului se află Cetatea Aradului. Autorităţile locale fac demersuri pentru trecerea Cetăţii în circuitul civil şi turistic de mai mulţi ani. În perioada următoare, se va finaliza unitatea militară din Gai, unitatea din Cetate se va muta şi Aradul va avea şansa să amenajeze Cetatea. Din păcate, Guvernul PSD nu vrea să se ralieze acestui efort. Deşi autorităţile locale au cerut includerea în Masterplan, cererea a fost ignorată în mod inexplicabil.

 

Nici parlamentarii PSD de Arad nu au făcut niciun efort pentru a sprijini includerea Cetăţii Aradului în Masterplanul pe Turism. Dacă unul dintre ei a solicitat sprijin doar pentru Moneasa, ceilalţi au ignorat total subiectul. Inclusiv Mihai Fifor, care în calitatea sa de ministru putea să pledeze în favoarea Aradului.

 

Cetatea Aradului este o construcţie în stil Vauban, construită în timpul Mariei Tereza. Situată pe malul Mureşului, are un potenţial uriaş de dezvoltare, poate fi un obiectiv turistic naţional de anvergură. Este inexplicabilă lăsarea pe dinafară a acestui obiectiv important al Aradului de către guvernarea PSD.


T.B.