Donald Trump: Coreea de Nord va avea parte de foc și furie cum nu s-au mai văzut

Data publicare: Miercuri, 09 August, 2017 Total: 2929 accesari

Donald Trump: Coreea de Nord va avea parte de foc și furie cum nu s-au mai văzut "Coreea de Nord ar face bine să nu mai ameninţe Statele Unite. Li se va face faţă cu foc şi furie cum n-a mai văzut lumea", a declarat marţi presei preşedintele american Donald Trump.


Declaraţia  a fost făcută la Clubul Naţional de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde preşedintele îşi petrece concediul.



Sâmbătă, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de nord-coreeni în iulie. Marţi, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă "actului terorist" dirijat de SUA.


Reacţia liderului de la Phenian nu a întârziat să apară.
Un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, a  declarat agenţiei oficiale de presă  de la KCNA că armata "analizează cu atenție" planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului şi este gata să atace la semnalul liderului Kim Jong-Un.


Potrivit unui raport  confidenţial redactat în luna iulie de agenţia de informaţii militare a Statelor Unite, Coreea de Nord a reuşit să miniaturizeze o încărcătură nucleară suficient pentru a fi montată pe o rachetă intercontinentală.