Sesiune Parlamentară, încheiată lamentabil. Dragnea a lipsit de la şedinţa extraordinară pe care tocmai el o convocase!

Data publicare: Miercuri, 09 August, 2017 Total: 1435 accesari

Sesiune Parlamentară, încheiată lamentabil. Dragnea a lipsit de la şedinţa extraordinară pe care tocmai el o convocase!

Încercarea majorităţii PSD-ALDE de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului a provocat scandal între putere şi opoziţie.

 

Deşi a insistat asupra convocării parlamentului, Liviu Dragnea, şi-a luat concediu mai devreme cu o zi decât ceilalţi parlamentari şi  a lipsit de la aceasta.

Înainte să plece în concediu, Dragnea l-a desemnat pe fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache să îl înlocuiască.Cel pe care colegii îl strigă “ALTĂ ÎNTREBARE” a încercat  minute bune în zadar să explice că o şedinţa fără cvorum este totuşi perfect regulamentară.

 

Marii absenţi au fost chiar parlamentarii PSD-ALDE care nu au binevoit să se prezinte la muncă pentru a vota plafonarea pensiilor speciale şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului astfel că liderii opoziţiei au cerut suspendarea şedinţei din lipsă de cvorum.

Dintr-un total de 136 de senatori, doar 58 au fost prezenţi în plen.

 

Mai multe voci din sală, inclusiv din PSD, s-au arătat intrigate de tupeul de care preşedintele PSD a dat dovadă iar liderii opoziţiei au ameninţat că vor sesiza curtea constituţională dacă guvernul va adopta legile de pe ordinea de zi în lipsa cvorumului.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor arată că are obrazul mul mai gros decât prevede legea şi a intrat în concediu după ce a făcut mişto de parlamentarii şi a convocat o sesiune extraordinară”. a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

 

Pentru ca laşitatea acestui ţepar ordinar, care este Liviu Dragnea, să fie pe deplin ilustrată, ţeparul de Teleorman a convocat sesiune extraordinară şi a intrat în concediu, delegând atribuţiunile vicepreşedintelui (lacheului) Iordache, a concluzionat Traian  Băsescu.


Nu este prima oară când Liviu Dragnea lipseşte de la o şedinţă a parlamentului pe care tocmai el o convoacă. În luna Ianuarie 2017, liderul PSD şi preşedinte a camerei Deputaţilor, a fost apostrofat de către deputatul Robert Turcescu pentru că a convocat de urgenţă o şedinţă la care nu s-a obosit să ajungă.