15 pompieri arestați pentru că provocau incendii

Data publicare: Luni, 07 August, 2017 Total: 5336 accesari

15 pompieri arestați pentru că provocau incendii

Poliția din Ragusa , provincie aflată în sudul Italiei, a arestat 15 pompieri voluntari  suspectaţi că ar fi provocat mai multe incendii cu scopul de a încasa fraudulos indemnizaţiile de intervenţie.

 

Cei cincisprezece pompieri voluntari, toți din provincia Ragusa, sunt bănuiţi de procurori că timp de mai multe luni, au provocat incendii, au aprins docuri şi au simulat apeluri la numărul unic de urgenţă, fapt ce le permitea pompierilor voluntari să intervină.

 

Indemnizaţia pe care statul Italian o plătea pentru o oră de intervenţie a voluntarilor este de 10 euro pe oră pentru fiecare persoană.

 

Totul a ieşit la iveală atunci când comandamentul pompierilor din regiune,  a făcut un bilanţ în urma căruia s-a constatat un număr anormal de mare de intervenții a echipajului de voluntari format din cei 15 acuzaţi.

 

În urma bilanţului, detaşamentul de pompieri a trimis o sesizare procuraturii care în urma unor verificări mai amănunţite, a dispus arestarea celor 15 pompieri sub aspectul infracţiunii de fraudă şi incendiere voluntară.