Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, ELIBERAT condiţionat deşi prejudiciul nu a fost recuperat!

Data publicare: Luni, 07 August, 2017 Total: 801 accesari

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, ELIBERAT condiţionat deşi prejudiciul nu a fost recuperat!

Condamnat în două dosare penale, fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu va fi pus în libertate, deşi nu a plătit prejudiciul. Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat luni decizia definită în acest caz. Acesta este încarcerat de la începutul anului 2014.

Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul, pentru că a vândut întrerupătoare și transformatoare uzate la preț de produse noi către Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice Moldova. Pedeapsa din dosarul Transformatorul a fost contopită cu cea primită într-un alt proces, trei ani și zece luni, astfel că a rezultat o sentință de cinci ani și șase luni

 

Procurorii susțin că fostul ministru nu a achitat nimic din prejudiciul de peste 5 milioane de lei, tribunalul Vaslui a luat decizia eliberării condiţionate a fostului ministru.


Concluzia este una tristă, în România poţi să rămâi cu banii obţinuţi ilegal făcând câţiva ani de închisoare, nu recupereză nimeni prejudiciul, ba mai mult, eşti eliberat şi condiţionat.