Degringoladă la Ministerul Educaţiei! Părinţii se pregătesc de noi cheltuieli

Data publicare: Vineri, 04 August, 2017 Total: 2162 accesari

Degringoladă la Ministerul Educaţiei! Părinţii se pregătesc de noi cheltuieli

Va fi al şaselea an la rând în care elevii vor începe şcoala fără a avea toate manualele necesare pe bancă. Până în acest moment, ministerul educaţiei a reuşit să aprobe manualele pentru 7 discipline dintr-un total de 25 de materii existente.

 

Manualele importante, cum ar fi Matematica sau Limba Română, vor ajunge pe băncile elevilor abia în luna Octombrie, după ce vor fi aprobate, dar cele de Religie, Muzică, Educaţie Fizică şi Dirigenţie vor fi prezente la timp.

 

Situaţia se datorează contestaţiilor apărute în urma licitaţiilor pentru manuale şcolare organizate de către Guvern, pe care Ministerul Educaţiei nu a reuşit să le rezolve la timp. Ministrul Liviu Pop, recunoaşte că sunt probleme dar este de părere că manualul nu este foarte important iar actul educaţional nu va avea de suferit din această cauză.

 

 

"Nu întotdeauna elevul este obligat să aibă manualul la el. Şi eu am predat matematică şi nu am avut nevoie mereu de  manual. Le spuneam copiilor uneori să nu îl aducă la şcoală" a declarat Liviu Pop.


Asociaţiile de părinţi îl contrazic pe ministrul educaţiei şi spun că daca problema nu va fi rezolvată urgent de către minister, manualele care lipsesc vor fi cumpărate din banii părinţilor, aşa cum se întâmplă în ultimii ani. Astfel, părinţii se pregătesc de cheltuieli serioase în acest an. Pe lângă haine, rechizite şcolare şi manuale auxiliare cerute de către profesori, aceştia se pregătesc să scoată bani din buzunar şi pentru manualele care ar fi trebuit să fie asigurate de către Ministerul Educaţiei.

 

 

Cu sau fără manuale, statul plăteşte bani frumoşi către edituri. Numai pentru manualele de clasa a 5-a, Ministerul Educaţiei a cheltuit peste 25 mil. lei, din care 1,5 mil sunt bani alocaţi pentru manualele de SPORT.