Paisprezece cetățeni din Irak şi Siria, opriți la frontiera cu Ungaria

Data publicare: Joi, 03 August, 2017 Total: 1184 accesari

Paisprezece cetățeni din Irak şi Siria, opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră care păzeau graniţa cu Ungaria, au depistat pe raza județului Arad, în apropierea zonei de graniţă, paisprezece cetăţeni din Irak şi Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.


Grupul de imigranţi a fost depistat în noaptea de miercuri spre joi în jurul orei 00.30. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 40 de metri faţă de linia de frontieră, fiind conduse la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări.


În urma verificărilor s-a stabilit că cei 14 cetăţeni din Siria şi Irak erau solicitanţi de azil politic în România şi încercau să părăsească ţata cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

 

Alături de cei unsprezece adulți, cinci femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, se aflau şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.