Rusia a impus restricţii temporare pentru carnea şi produsele din porc provenite din România

Data publicare: Joi, 03 August, 2017 Total: 1936 accesari

Rusia a impus restricţii temporare pentru  carnea şi produsele din porc provenite din România

Autoritatea Sanitar- Veterinară din Rusia a impus restricţii temporare pentru  carnea şi produsele din porc provenite din România. Decizia a fost comunicată autorităţilor române miercuri, iar motivul invocat este descoperirea focarului de pestă porcină africană la Satu Mare.

 

Restricţiile temporare se aplică tuturor produselor pe bază de porc, dar şi animalelor vii, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentelor utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor.

 

Autorităţile ruse au anunţat că pe întreaga perioadă în care restricţia este valabilă, produsele alimentare si carnea de porc de provenienţă românească, ce vor merge spre Rusia , vor fi întoarse înapoi.

 

Potrivit autorităţilor române, într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu Mare,a fost depistat  primul focar de pestă porcină africană. ANSVSA a confirmat virusul şi spune că acesta ar fi fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.