Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Data publicare: Joi, 03 August, 2017 Total: 1535 accesari

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în dosarul “Ferma Băneasa”. Decizia de miercuri a instanței supreme este definitivă, omul de afaceri urmând să fie încarcerat.

 

În același dosar cinci inculpați au primit pedepse între 2 și 6 ani, iar alți cinci au scăpat de condamnări pentru că răspunderea pentru faptele de care sunt acuzați s-a prescris. Totodată, puiu Popoviciu a fost dat în urmărire naţională, deoarece polițiștii nu l-au găsit la locuinţa sa.

 

Miliardarul a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și dare de mită. Acuzația este legată de achiziția unui teren de 224 de hectare, în zona de nord a orașului, Ferma Băneasa administrat anterior de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină veterninară din București. Procesul omului de afaceri a început în anul 2012.

 

Pentru că nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu după pronunţarea sentinţei, poza şi datele afaceristului Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliţiei Române la rubrica "persoane urmărite".

Puiu Popoviciu este plecat din țară și a primit vestea condamnării în afara țării. Răgazul pe care îl care la dispoziție pentru a se preda nu este stipulat de lege, însă trebuie să se prezinte în fața autorităților în cel mai scurt timp.

 

Poliţia a anunţat că, în cazul în care se demonstrează că acesta nu se află pe teritoriul țării, se va solicita instanţei, Curţii de Apel, emiterea unui mandat european de arestare, iar în baza acestuia se dispune urmărirea internaţională.