Ministrul Educaţiei Liviu Pop, a dat bir cu fugiţii în plin scandal al manualelor

Data publicare: Luni, 31 Iulie, 2017 Total: 2956 accesari

Ministrul Educaţiei Liviu Pop, a dat bir cu fugiţii în plin scandal al manualelor

Devenit ţinta ironiilor, după ce a anunţat pe un site de socializare că manualul de SPORT este o reuşită a guvernării PSD-ALDE, ministrul Liviu Pop a luat o decizie radicală.

În plin scandal legat de implementarea manualelor de Dirigenţie şi Sport, ministrul Educaţiei şi-a închis contul de Facebook, astfel că profilul acestuia nu mai poate fi găsit.

 

Vineri, Ministrul Educației, explica printr-o postare că noul manual de educație fizică, care urmează să fie introdus pentru prima dată în acest an, elevilor de clasa a V-a, a fost elaborat la sugestia Academiei Române şi a facultăţilor de profil din ţară.

 

În viziunea ministrului, printre disciplinele care necesită manuale se numără Yachtingul și Dirigenția. La capitolul educației fizică, Liviu Pop consideră că ar trebui să se regăsească şi manuale de Pregătire sportivă practică pentru Atletism, Badminton, Baschet, Baseball, Canotaj, Dans sportiv, Fotbal, Gimnastică artistică feminină, Gimnastică artistică masculină, Gimnastică ritmică, Haltere, Handbal, Hochei pe gheaţă, Hochei pe iarbă, Înot, Judo, Kaiac-canoe, Karate, Lupte greco-romane, Lupte libere, Orientare sportivă, Patinaj artistic, Patinaj viteză, Polo pe apă, Rugby, Sanie, Sărituri în apă, Schi alpin, Schi biatlon, Schi fond, Schi orientare, Schi sărituri, Scrimă, Softball, Sport aerobic, Şah, Tenis, Tenis de masă, Volei şi Yachting.

 

Nici părinţii dar nici elevii nu s-au arătat la fel de încântaţi de noile manuale astfel că în scurt timp, criticile internauţilor au început să curgă pe pagina de Facebook.

Aceştia sunt de părere că la ora de sport ar trebui să se facă mişcare iar studiul manualului de sport este în dezavantajul elevilor care, oricum au o programă de învăţământ foarte încărcată.

 

Deşi echipa de postaci ai ministrului a început să şteargă comentariile negative, blocându-i pe contestatarii manualelor, criticile nu au contenit să apară astfel că Liviu Pop a luat decizia de a se retrage din scandalul pe care l-a generat, închizându-şi contul de Facebook.