O companie americană va investi jumătate de MILIARD de EURO în România

Data publicare: Vineri, 28 Iulie, 2017 Total: 1848 accesari

O companie americană va investi jumătate de MILIARD de EURO în România

Reprezentanţii companiei Philip Morris International au anunţat că vor  investi 490 de milioane de euro în fabrica din Otopeni, pentru producţia de articole din tutun.

 

Banii vor fi cheltuiţi pentru retehnologizarea fabricii din Otopeni  dar şi pentru largirea capacităţii de producţie cu încă 300 de angajaţi. Procesul de înnoire şi creştere a capacităţii fabricii a fost început în acest an şi se va finaliza în 2020.

 

Retehnologizarea unităţii  va transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor de ţigarete care se folosesc pentru dispozitivul IQOS.

 

Philip Morris International a intrat pe piaţa din Romînia în anul 1993, deschizând  o reprezentanţă oficială în Bucureşti. Patru ani mai târziu, compania a început construcţia fabrici din Otopeni care are astăzi peste 800 de angajaţi. În România, compania americană, comercializează astăzi aproximativ  40 de mărci de ţigări, iar din 2015, a lansat tehnologia IQOS, un produs cu un potenţial de risc scăzut asupra sănătăţii.