EXCLUSIV - Detalii din dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”! Procurorii au găsit o adevărată AVERE în locuinţa unui profesor universitar

Data publicare: Miercuri, 26 Iulie, 2017 Total: 13395 accesari

EXCLUSIV - Detalii din dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”! Procurorii au găsit o adevărată AVERE în locuinţa unui profesor universitar

Mai mulţi procurori ai Parchetului instanţei supreme, au luat cu asalt, miercuri, la orele dimineţii, universităţile din Arad. Aceştia au făcut peste 100 de percheziţii la cadre didactice şi studenţi de la Universităţile "Vasile Goldiş" şi "Aurel Vlaicu" din Arad.

 

Percheziţiile fac obiectul unui dosar în care se instrumentează fapte de corupţie într-un dosar denumit generic ”Diplome de licenţă fără studii”.

 

Potrivit site-ului NEWS.RO, procurorii care au făcut percheziţiile, au găsit în casa unui profesor o listă cu nume aparţinând unor studenţi precum şi o consistentă sumă de bani.

 

Este vorba despre doctorul timişorean, Emil Urtilă, profesor universitar în cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş, în a cărui locuinţă a fost găsită suma de 200.000 Euro.

 

Pentru că nu a putut justifica suma de bani, profesorul Emil Urtilă a fost dus de către procurori, La Arad, pentru a fi audiat.

 

Potrivit rechizitoriului, mai mulţi profesori, informaticieni, secretari dar şi foşti studenţi din cadrul celor două universităţi s-au constituit într-un grup infracţional organizat prin care studenţii străini promovau examenele fără să ştie sau să înţeleagă limba română şi implicit, subiectele la examene.

În schimbul unor sume de bani, studenţii primeau foile de examen rezolvate direct de la profesori iar cu ajutorul secretarilor şi informaticienilor, se opera în bazele de date măriri de note fără ca studenţii să mai susţină examenele.


Ba mai mult, anchetatorii spun că tot în schimbul banilor, studenţii puteau obţine lucrările de licenţă, gata elaborate,  în format electronic, inclusiv prezentări în format power point necesare pentru susţinerea lucrării în faţa comisiei de examinare.