PSD naționalizează dezastrul din păduri!

Data publicare: Miercuri, 26 Iulie, 2017 Total: 923 accesari

PSD naționalizează dezastrul din păduri!

USR consideră că PSD își dezvăluie adevăratele intenții odată cu trecerea timpului. Legile adoptate și toate măsurile promovate la nivel național și local indică limpede adevărații beneficiari ai așazisului „plan de guvernare” încropit de Liviu Dragnea: hoții și grupurile de interese din PSD.

După întreruperea Inspectorului Pădurii, aplicația prin care oamenii puteau sesiza tăierile ilegale de lemn, PSD reglementează paza pădurilor și modul de obținere a lemnelor de foc. Măsuri aparent corecte, în realitate ele servesc intereselor celor care le-au adoptat.

Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Gărzile Forestiere, Romsilva și ocoalele silvice de regim, au demarat procedurile pentru a prelua în pază toate suprafețele de pădure nepăzite din România, indiferent de forma de proprietate. Asta în contextul în care maistrul de exploatare numit în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț este nimeni altul decât un inculpat pentru furt de lemne, o persoană cu dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic. Aceștia sunt oamenii aleși de PSD să supravegheze pădurile, un real afront adus celor care țin la păduri, o insultă pentru pădurarii care au fost constant agresați de atacatori rămași necunoscuți! Vedem cum gândirea de la nivel local o oglindește pe cea de la nivel național, unde baronii PSD vor să se îmbogățească pe seama pădurilor.

Iar dacă până acum oamenii își cumpărau lemnul de foc de la comerciantul ales de ei, acum PSD naționalizează această activitate în beneficiul Romsilva, cea care tolerează dispariția pădurilor de zeci de ani. Lemnul de foc, obținut din tăierile de vară, nu va mai fi comercializat pe o piață liberă ci pe baza unor cereri, a căror aprobare stă în pixul actualilor primari, ceea ce va conduce fără îndoială la numeroase abuzuri.

Întreaga legislație adoptată de Parlamentul controlat de Liviu Dragnea, prin care s-au anulat progresele făcute în materie de protecție a pădurilor, își arată tot mai limpede destinatarii reali: jefuitorii pădurilor. Politizarea acestui domeniu este foarte clară, iar USR va face tot ce-i stă în putință pentru a semnala derapajele și a opri hoția generalizată.



Comunicat de presă USR
Notă:  ghidularadean.ro  nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora