Parlamentul de la Chişinău a cerut evacuarea trupelor ruseşti! Reacţia Rusiei nu a întârziat să apară!

Data publicare: Vineri, 21 Iulie, 2017 Total: 4044 accesari

Parlamentul de la Chişinău a cerut evacuarea trupelor ruseşti! Reacţia Rusiei nu a întârziat să apară!

Zi istorică astăzi în Republica Moldova. Parlamentul de la Chişinău a adoptat o declaraţie prin care cere Federaţiei Ruse retragerea trupelor militare de pe intreg teritoriul Moldovei.

 

Declaraţia privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării, a fost adoptată cu 61 de voturi, şedinţa fiind boicotată de parlamentarii  socialişti şi cei comunişti.

În document se aminteşte faptul că pe data de 21 iulie se împlinesc 25 de ani de la semnarea acordului privind principiile reglementării pașnice și a conflictului armat din regiunea transnistreană.

 

Inițiativa a fost susținută de facțiunile Partidului Democrat (PDM), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) și Grupului Popular European.

 

Reacţia Rusiei nu a întărziat să apară! Dimitri Rogozin ameninţă!

 

Aşa cum era de aşteptat, Federaţia Rusă a reacţionat imediat.

Vicepreşedintele Rusiei, duşman declarat al politicienilor PRO- Europeni din Rep. Moldova şi susţinător a independenţei Transnistriei, a făcut o două declaraţii ameninţătoare la adresa Moldovei pe conturile sale de pe site-urile de socializare.

 

Acesta, a făcut pe Twitter o asemănare între declaraţia votată de Parlamentul moldovean şi atacul armat al Rusiei asupra Georgiei din 200.

 "Parlamentul Georgiei, de asemenea, inainte de a ataca Osetia de Sud si pacificatorii nostri, a cerut evacuarea lor", a comentat Rogozin.

Rogozin şi-a conturat ameninţările pe Facebook.

"Apropo, atunci cand Georgia a atacat civilii Osetiei de sud si pacificatorii rusi, Parlamentul lor la fel au cerut retragerea trupelor ruse. Toti tinem minte cum s-a terminat atunci aceasta situatie"