Examenul auto va fi filmat de mâine! Vezi cum arată înregistrarea video

Data publicare: Miercuri, 12 Iulie, 2017 Total: 2219 accesari

Examenul auto va fi filmat de mâine! Vezi cum arată înregistrarea video

Pusă în dezbatere publică şi adoptată de către  Guvernul Cioloş, legea care prevede filmarea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, intră în sfârşit în aplicare.

 

Potrivit unui comunicat transmis de către biroul de presă al M.A.I. , începând din data de 13.07.2017, urmează o perioadă în care aceasta va fi transpusă în practică.

 

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

 

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

 Filmarea probei practice a examenului auto se practică în mai multe ţări şi are ca scopul eliminarea suspiciunilor de fraudare a examenului şi dă candidatului posibilitatea de a contesta rezultatul probei, lucru imposibil până în prezent.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, M.A.I a publicat un filmuleţ de aproximativ două minute din care reiese desfăşurarea unui examen dupa noile reglementări.