Mihai Fifor începe iureşul banilor publici! Primul TUN în calitate de ministru!

Data publicare: Miercuri, 12 Iulie, 2017 Total: 6655 accesari

Mihai Fifor începe iureşul banilor publici! Primul TUN în calitate de ministru!

O construcţie care ar fi putut fi finanţată în proporţir de 85% cu bani europeni va fi finanţată până la urmă, în totalitate cu bani de la stat. Ministrul Economiei, filologul Mihai Fifor, a decis să le facă un cadou firmelor cu acţiuni la purtator. Astfel, autostrada Piteşti- Sibiu va fi construită cu bani de la Fondul Suveran de dezvoltare şi investiţii.

Proiectul a fost cerut de compania Renault-Dacia pentru dezvoltarea producţiei de automobile.

 

"Autostrada e o prioritate a guvernării noastre şi se lucrează accelerat la proiectul de lege privind achiziţiile speciale de infrastructură, energie ţi apărare.

Autostrada e unul din proiectele finanţabile din Fondul Suveran Naţional de investiţii şi dezvoltare" a declarat Ministrul Economiei şi numărul doi în PSD, Mihai Fifor.

 

Mihai Fifor a ţinut să transmită reprezentantei diplomaţiei franceze că îngrijorările companiilor străine privind noile măsuri din programul de guvernare sunt nefundamentate. Fifor nu a explicat însă de ce nu vrea să folosească fonduri europene pentru aceste construcţii.

Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât în momentul de faţă, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este gol iar fondurile europene au avantajul de a putea fi atrase în scurt timp.

 

"Dânsul probabil visând să fie vreodată ministru , tot la fel a visat ca autostrăzile, cel puţin A1 culoarul 4 Pan-European s-ar construi din fonduri de la bugetul de stat. Dânsul propune construcţia autostrăzilor din aceşti bani şi acest fond inexistent în prezent. Banii europeni nu se pot fura, nu se pot deturna" a declarat jurnalistul Ştefan Etveş într-un interviu acordat B1TV.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este o societate care urmează a fi alimentată de veniturile din dividende ale companiilor de stat care generează profit dar şi din veniturile obţinute din emisiuni de obligaţiuni şi de vânzarea de active neperformante.