Atenţionare de călătorie MAE- Franţa prelungeşte starea de urgenţă! Vezi ce înseamnă acest lucru şi cum poţi contacta autorităţile Române!

Data publicare: Miercuri, 12 Iulie, 2017 Total: 3560 accesari

Atenţionare de călătorie MAE- Franţa prelungeşte starea de urgenţă! Vezi ce înseamnă acest lucru şi cum poţi contacta autorităţile Române!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Franţa a prelungit starea de urgenţă, ca urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, precum și a altor tentative de atac dejucate.

 

Starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică; închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice; confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

 

Această măsură se aplică tuturor cetățenilor, inclusiv celor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze.

 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Paris: +33680713729.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.