Vreme caniculară, instabilitate atmosferică şi căderi de grindină. Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Data publicare: Duminica, 09 Iulie, 2017 Total: 1812 accesari

Vreme caniculară, instabilitate atmosferică şi căderi de grindină. Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Potrivit reprezentanţilor ANM, prima jumătate a săptămânii viitoare va fi marcată de temperaturi caniculare de  urmate de instabilitate atmosferică, ploi şi posibile căderi de grindină în cea de-a doua jumătate a săptămânii.

 

Vestul ţării va avea cel mai mult de suferit de pe urma temperaturilor caniculare, temperaturile maxime ajungând la 37-38 grade celsius.

 


"Luni, vremea va deveni calduroasă în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi local în Oltenia şi sudul Munteniei. Va fi caniculă şi disconfort termic în creştere. Indicele de temperatură umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade Celsius pe Litoral şi 37 de grade Celsius în Banat.

Indicele de temperatură umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab ", spune meteorologul Adrian Boariu. 



De asemenea, meteorologul Adrian Boariu a afirmat că începând de joi, vor apărea şi perioade de instabilitate atmosferică în aproape toate zonele ţării, cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, care vor putea lua aspect de vijelie, iar pe suprafeţe mici va cădea grindină şi cantităţi de apă însemnate.


"Joi, vom avea în general o vreme instabilă în toată ţara, iar temperaturile vor scădea faţă de ziua precedentă, astfel că vom mai atinge cel mult 33 de grade Celsius doar în sudul ţării. Nu vom mai avea caniculă, iar tendinţa pentru intervalul 14 - 17 iulie ar fi ca valorile să fie uşor mai coborâte decât cele normale. De asemenea, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată in jumătatea vestică a ţării", spune meteorologul.