Şaisprezece irakieni opriţi la SPF Curtici

Data publicare: Duminica, 09 Iulie, 2017 Total: 1378 accesari

Şaisprezece irakieni opriţi la SPF Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Curtici au depistat în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 16 persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 08.07.2017, în jurul orei 04.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici, județul Arad, au depistat şaisprezece persoane, 7 adulţi şi 9 minori, care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria, grupul fiind oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 7 adulţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, dintre care două femei și 9 minori, cu vârste între 7 ani şi 16 de ani. Toate persoanele sunt solicitante de azil în ţara noastră şi au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Dorobanţi cu mai multe taxiuri, iar de aici şi-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.