PSD lasă medicii fără o treime din venituri cu promisiuni la anul…”şi la mulţi ani?”, deşi a promis 1200 euro salar în 2017

Data publicare: Duminica, 09 Iulie, 2017 Total: 1935 accesari

PSD lasă medicii fără o treime din venituri cu promisiuni la anul…”şi la mulţi ani?”, deşi a promis 1200 euro salar în 2017

Guvernul PSD dă cu o mână, dar ia cu alta! Din luna iulie, medicii rezidenţi nu vor mai primi banii alocaţi pentru bursele de studiu pentru că de la 1 iulie a intrat în vigoare legea salarizării. Cu toate aceastea, majorările salariale pentru demnitari au intrat în vigoare din această lună.

 

În medie, un rezident primea până acum aproximativ 2000 de lei, sumă la care se adaugă şi bursele de studiu. Studenţii vor rămâne, însă, doar cu salariul de bază.

 

De la 1 ianuarie, un rezident ar urma să primească 900 de euro, cu toate că, în campania electorală, PSD a promis că în anul 2017, un medic rezident va avea la încadrare 1200 euro. După „regândirea strategului” acum vor avea din 2018 doar 900, adică peste mai bine de 6 luni, până atunci le taie o treime din venit.

 

În ultimii 14 ani, zeci de mii medici români au ales să părăsească ţara.

 

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a spus că dacă este o eroare aceasta “trebuie corectată de urgenţă”, iar dacă nu, atunci “este încă un semn al incompetenţei acestei guvernări toxice”.