Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vrea să vândă blana ursului din pădure! La propriu!

Data publicare: Joi, 06 Iulie, 2017 Total: 2696 accesari

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu,  vrea să vândă blana ursului din pădure! La propriu!

Ministerul Mediului vrea să introducă din nou cote de intervenţie pentru urşi şi lupi întrucât, densitatea acestora a crescut în ultimii ani iar defrişările masive obligă animalele sălbatice să îşi caute hrană tot mai des printre oameni.


"Ministerul Mediului are o dublă responsabilitate: pe de-o parte, trebuie să ia toate măsurile pentru ca populaţia să fie în siguranţă şi să evite conflictele om-natură, iar pe de altă parte, are responsabilitatea conservării acestor specii protejate de lege. În 2016 au fost suspendate cotele de intervenţie în cadrul speciilor de carnivore mari. Ca atare, la aproape un an distanţă de la această decizie, ne regăsim în situaţia în care conflictele om-natură sunt tot mai dese", a declarat Graţiela Gavrilescu, proaspăt investită în funcţia de ministru al Mediului.


 Ecologiştii trag un semnal de alarmă şi spun că la mijloc este de fapt interesul uriaş pentru vânarea urşilor din România. Anual, sunt vânaţi în jur de 500 de urşi, preţul unui urs vânat variază între 5000 si 15.000 euro, bani care ajung la bugetul de stat!

 

Potrivit datelor Romsilva, în România sunt undeva între 6.500 şi 7.000 de urşi bruni, în timp ce în alte ţări europene acestă specia nu mai există. 

Organizaţia WWF acuză autorităţile române că umflă pe foaie numărul urşilor, tocmai pentru a scoate cât mai mulţi bani din vânatul lor. Potrivit studiilor realizate de aceştia în pădurile de la noi din ţară, numărul urşilor nu ar depăşi 5000 de exemplare.


De altfel, aceştia au şi demonstrat că numeroase fonduri de vânătoare au crescut în acte numărul real al urşilor chiar şi de două ori pe când unele, raportau existenţa urşilor deşi aceştia au dispărut de tot.