Germania introduce taxa pe autostrăzi pentru şoferii străini. Tarifele, mai mici decât în România!

Data publicare: Marti, 04 Iulie, 2017 Total: 4464 accesari

Germania introduce taxa pe autostrăzi pentru şoferii străini. Tarifele, mai mici decât în România!

Cunoscută pentru faptul că nu percepe taxă de tranzit, Germania a aprobat proiectul de lege care prevede ca din 2019 șoferii străini să plătească o taxă pentru folosirea autostrăzilor.

Camera superioară a Parlamentului din Germania a luat hotărârea de a-i taxa pe şoferii care tranzitează ţara, pentru a reduce din cheltuielile cu întreţinerea autostrăzilor  şi a drumurilor publice.

 

Potrivit proiectului de lege din Bundestag, şoferii străini vor achita taxe de drum de la începutul anului 2019 cuprinse între 2,5 Euro pentru câteva zile şi 130 Euro pe an pentru autotrenuri si camioane. Preţurile ar urma să varieze în funcţie de numarul de zile, categoria autovehiculelor, dar şi în funcţie de carburantul folosit.

Taxele pentru drumurile din Germania vor fi mai mici decât cele din România. Dacă un camion ar urma să plătească în Germania suma de 130 Euro pentru un an, în România, transportatorii scot din buzunare pentru aceeaşi perioadă nu mai puţin de 1210 Euro.

Deşi aspru criticată pentru această lege de către ţările vecine şi Comisia Europeană, Germania se apără şi spune că legea nu îi va dezavantaja pe şoferii străini, ci ar fi doar un lucru echitabil faţă de şoferii germani care plătesc taxe şi impozite pentru menţinerea în bună stare a reţelei de autostrăzi şi drumuri.