Sărbătoarea Sânzienelor sărbătorită de artista popular Maria Aiftincăi și copilașii de la Grădinița Bambi !

Data publicare: Vineri, 23 Iunie, 2017 Total: 2667 accesari

Sărbătoarea Sânzienelor sărbătorită de artista popular Maria Aiftincăi și copilașii de la Grădinița Bambi ! VLADIMIRESCU. Vineri dimineața, îndrăgita artistă popular, doamna Maria Aiftincăi i-a așteptat cu brațele deschise pe micuții de la Grădinița Bambi, pentru a petrece în avans, Sărbătoarea Sânzienelor, care este mâine!

În fiecare an, creștinii ortodocșii sărbătoresc pe data de 24 iunie Sânzienele, în care se serbează nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Domnul Iisus în apa Iordanului.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI. În ajun de Sânziene, seara, fetele care sunt de măritat se întâlnesc cu băieții cu care vor să se însoare, în jurul unui foc și dansează. Fetele fug și culeg flori se sânziene, din care împletesc cununi, ce le poartă pe cap.


Cu aceste cununi se întorc acasă și le aruncă peste casă. Dacă se agață cununile peste hornuri, fetele se vor mărita în acest an.

Se mai spune că în noaptea de Sânziene înflorește feriga, a cărei floare se păstrează pentru vrăji, descântece și leacuri. Deasemenea se mai spune că în noaptea de Sânziene sunt vijelii, grindină și recoltele sunt distruse.

Maria Aiftincăi a mers cu căruța împodobită, împreună cu copiii de la Bambi, pe câmp, de unde au cules flori de Sânziene și i-a învățat să facă și ei cununi pentru această Sărbătoare.

O zi petrecută frumos, cu multă bucurie si cu tradiții frumoase, va fi o amintire vie, mereu în sufletul copiilor.