Poziţia USR Arad cu privire la moţiunea împotriva guvernului Grindeanu

Data publicare: Luni, 19 Iunie, 2017 Total: 1006 accesari

Poziţia USR Arad cu privire la moţiunea împotriva guvernului Grindeanu

Eşecul politicii tradiţionale, care de 27 de ani a îndepărtat cetăţenii de politică şi politica de cetăţeni se vede cel mai bine în aceste zile, cănd stabilitatea ţării este sacrificată pentru interesele personale ale unor clanuri politice.

După ce a câştigat ultimele alegeri parlamentare cu un program de guvernare fantezist, imposibil de pus în practică fără a prejudicia stabilitatea macroeconomică şi angajamentele europene ale României, presată de proximitatea unor condamnări penale pentru acte de corupţie, coaliţia majoritară a ajuns să îşi devoreze propriul guvern. Cu un premier ales pentru obedienţa sa, care nu a ezitat să inflameze societatea servind corupţilor din PSD-ALDE şi nu numai infama ordonanţă 13, guvernul s-a confruntat cu imposibilitatea punerii în practică a promisiunilor electorale şi a eşuat. În final, perspectiva tot mai apropiată a unor sentinţe de corupţie pentru liderii coaliţiei au accentuat ruptura între cele două tabere, forţând coaliţia să depună o moţiune de cenzură împoriva propriului guvern.

Vlad Botoş: “România se află intr-o situaţie dificilă din cauza celor care o conduc în prezent. Urmăriţi de justiţie, nimic nu i-a împiedicat să amăgească electoratul cu promisiuni fanteziste şi iresponsabile, iar acum disperarea şi lupta pentru putere îi împing să arunce ţara în haos. La fel ca în campania de la finele lui 2016, pentru ei electoratul este ultimul care contează, astfel că guvernarea PSD-ALDE a ajuns acum o acţiune de reglare de conturi. În această confruntare sunt ignoraţi total românii şi priorităţile lor, inclusiv cei care au "îndrăznit" să creadă în programul de guvernare. Din punctul nostru de vedere, fără responsabilitate faţă de cei care te-au mandatat să îi conduci, nu ai ce căuta în politică. Pentru aceasta USR se delimitează total de aceste practici şi nu va vota în niciun fel moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Grindeanu.