Întâlniri la nivel înalt cu delegația Landului Saxonia

Data publicare: Vineri, 16 Iunie, 2017 Total: 1524 accesari

Întâlniri la nivel înalt cu delegația Landului Saxonia

În această săptămână, cu ocazia vizitei domnului Stanislaw Tillich, prim-ministru al Landului Saxonia în România, cancelaria Landului Saxonia împreună cu Asociația de Promovare Economică a Saxoniei și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează la București, Brașov și Sibiu o delegație economică.

 

Aceasta, pe langă reprezentanții instituțiilor menționate mai sus, este formată și din directorii generali ai unui număr de 15 societăți comerciale din Landul Saxonia, din domeniul industrial și cel al serviciilor, care sunt interesați să cunoască potențiali parteneri pe piața din România.

 

Miercuri, în capitală, ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a organizat la reședința sa un eveniment la care au participat membrii delegației, oameni de afaceri, politicieni, precum și reprezentanți ai cluburilor economice germano-române.

 

DRW Arad nu putea lipsi de la eveniment, fiind reprezentată de președintele Waldemar Steimer, care a primit în numele asociației laude din partea ambasadorului pentru proiectele în care aceasta este implicată, în special pentru sistemul dual de pregătire profesională pe model german implementat la Arad.

 

Tot în București, delegația a fost primită miercuri de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde s-a discutat despre oportunitatea unor noi investiții germane în economia românească, pe care șeful statului a declarat că le susține și încurajează, iar joi, a avut loc o întâlnire importantă și cu prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.

 

Până la sfârșitul săptămânii delegația urmează să mai participe la o serie de întâlniri planificate în Brașov, pe teme economice, și Sibiu, pe teme politice.

 

Germania este principalul partener comercial al României, cu o pondere de 21% din totalul schimburilor comerciale ale țării, aici existând și aproximativ 8.000 de firme active cu capital german.

 

Landul Saxonia este cel mai dezvoltat din zona de Est a Germaniei (fosta RDG) din punct de vedere economic și are peste 4 milioane de locuitori, aici având puncte de lucru mari companii precum BMW, Porsche sau Volkswagen, însă și multe altele mai mici din sectorul tehnologiilor avansate.