Fetiţă salvată din Mureş de un poliţist

Data publicare: Miercuri, 14 Iunie, 2017 Total: 2196 accesari

Fetiţă salvată din Mureş de un poliţist

Acţiune dramatică de salvare pe râul Mureş. O fetita de 7 ani, luată de apă a fost salvată în ultimul moment, de un poliţist care si-a riscat viata ca sa o coata pe copila la mal. Deşi apa era adâncă şi curenţii puternici, agentul  Marius Ţîrle s-a aruncat în apă şi a reuşit să ajungă la copila speriată. Nu au mai reuşit însă să iasă la mal. Pompierii au adus o cangema   i-au legat cu sfoară şi au reuşit să îi scoată teferi din Mureş.

 

Cele două copile, una de 13 şi cealaltă de 7 ani, au venit cu bicicletele la Mureş să se răcorească şi au intrat în apă fără să îşi dea seama cât de adâncă este. Un bărbat, aflat la plajă le-a văzut înaintând şi a intuit pericolul.

 

În scurt timp, una dintre fetiţe a început să strige dupa ajutor. Bărbatul a luat-o la fugă înspre cele două copile, şi a intrat în apă, în speranţa că poate să o scape pe fata luată de curenţi, însă din păcate, a ajuns până la 3 m de fetiţă şi nu a mai putut înainta, fiind acoperit de apă, iar pe fundul apei era mâl, situaţie care a sporit pericolul şi pentru bărbat.

 

Bărbatul a rămas să o încurajeze pe fată până la sosoirea salvatorilor.


Fata îi spunea bărbatului că nu se mai poate ţine, iar acesta o încuraja: „ ba poţi, ba poţi”.

 

Tânarul care a reuşit să ajungă la copila este un agent principal al biroului de ordine publica din arad. A ajuns la faţa locului  şi a înţeles că fetiţa nu mai are putere să se ţină de bucata de fier, aflată în apă. S-a dezbrăbat de uniformă şi fără să ezite a intrat in Mureş

 

După ce a fost scoasă din apă, fetiţa a fost preluată de un echipaj SMURD şi dusă la spital, unde se află în afara oricarui pericol.