Adrian Todor : „Falcă vrea să dea salubrizarea, fără licitație și la prețuri duble, firmei de casă a PNL“

Data publicare: Miercuri, 14 Iunie, 2017 Total: 1387 accesari

Adrian Todor : „Falcă vrea să dea salubrizarea, fără licitație și la prețuri duble, firmei de casă a PNL“

Primarul Gheorghe Falcă încearcă să încredințeze salubrizarea și deszăpezirea Aradului, fără licitație, unei firme de casă a PNL. După ce a mimat că vrea să organizeze o licitație pentru salubrizare, iar apoi din nou, de ochii lumii, a încercat să păcălească arădenii că va încredința acest serviciu Gospodăririi Comunale, acum primarul Falcă ne arată adevăratul său plan, încercând să forțeze prin Consiliul Local atribuirea acestui contract firmei RER Ecologic Service Oradea, o firmă de casă a PNL, care operează în mai multe municipii conduse de liberali, cum sunt Cluj-Napoca sau Oradea.

 

„Gheorghe Falcă a închis, astăzi, cercul unei afaceri care miroase urât a corupție și care a îngropat Aradul în gunoaie. De două luni suntem afectați de această afacere tipic pedelistă, prin care se încearcă sifonarea banului public, sub pretextul salubrizării Aradului. Două luni în care arădenii au de suferit din cauza gunoaielor pe care le întâlnesc la tot pasul. Abia acum, când Gheorghe Falcă pune pe masa consilierilor propunerea de a se încheia un contract fără licitație cu firma RER Ecologic Service Oradea, despre care presa a scris în nenumărate rânduri că aparține lui Cezar Preda, vedem de fapt ce s-a ascuns în spatele acestei afaceri. Practic, Falcă vrea să dea salubrizarea Aradului firmei de casă a PNL, fără licitație și la prețuri duble. Acesta a fost motivul pentru care nu a mai prelungit contractul cu firma care s-a ocupat până acum de salubrizare, fiind dați afară peste 100 de angajați arădeni. Tot din acest motiv, s-a făcut tot posibilul ca licitația pentru salubrizare să fie anulată și s-a reușit. Mai apoi, s-a mimat că acest serviciu va fi încredințat Gospodăririi Comunale, pentru ca acum să ni se spună ceea ce noi am afirmat timp de două luni: Gospodărirea Comunală nu are licență, dar nici personalul și utilajele necesare prestării unui astfel de serviciu.

Toate aceste acțiuni au avut ca singur scop final încredințarea serviciului de salubrizare către RER Ecologic Service Oradea, o firmă care nu a reușit să câștige licitația organizată de Primăria Arad, dar iată că i se dă pe tavă acest serviciu, la prețuri duble față de cele practicate de Gospodărirea Comunală. Întreaga mascaradă, ne arată că primarul Falcă a minnţit în această perioadă, cu un scop precis și extrem de profitabil, pentru clientela PNL.

Consilierii municipali PSD nu votează o astfel de afacere cu iz penal, cum e cea pe care o propune Gheorghe Falcă, fiindcă n-au fost trimiși de arădeni în CLM pentru a legitima ilegalitățile primarului, ci pentru a apăra interesele cetățenilor. Or, această afacere a salubrizării nu este altceva decât un jaf din bani publici, pentru a fi hrănită din nou clientela PNL, tot mai înfometată“, declară deputatul Adrian Todor.