Un incendiu a distrus două case în satul Dud, comuna Tîrnova

Data publicare: Marti, 13 Iunie, 2017 Total: 4500 accesari

Un incendiu a distrus două case în satul Dud, comuna Tîrnova

În data de 12 iunie a.c, în jurul orelor 11.30 minute, un apel la serviciul unic de urgenţă 112 a anunţat un incendiu la o locuinţă particulară în sat Dud, comuna Târnova.

La intervenţie s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu, Garda nr.1 de Intervenţie Ineu, format din 5 subofiţeri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Datorită apelurilor repetate la serviciul 112 care anunţau un incendiu de amploare a fost trimisă şi cea de a două autospecială a Gărzii nr. 1 Ineu, o autospecială de capacitate mărită şi 3 subofiţeri. În momentul sosirii primului echipaj acesta a constatat că incendiul se manifesta violenta, generalizat, cu flacără deschisă la întreaga construcţie, propagat la acoperişul casei de locuit învecinate şi cu posibilităţi de propagare la alte construcţii.

A fost solicitat sprijinul a încă două autospeciale, una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pâncota şi cealaltă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şilindia. De asemenea datorită faptului că mai multe persoane au suferit „atac de panică” au fost solicitate două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

După aproximativ o oră de intervenţie, incendiul a fost localizat şi limitat iar după alte 2 ore stins.

În incendiu a ars acoperişul unei case pe aproximativ 220 mp, mobilierul din 3 camere, bucătărie, aproximativ 4 tone de porumb, diverse unelte şi bunuri din gospodărie. La cel de al doilea imobil a ars acoperişul în proporţie de 25%, un adăpost pentru păsări şi material lemnos depozitat în curte.

În urma cercetărilor efectuate a fost stabilită cauza probabilă astfel:

         Sursa de aprindere – flacără

         Mijlocul care putea produce aprinderea – aparat de gătit

         Primul material care a ars – materiale textile

         Împrejurarea determinantă – aparat de gătit lăsat nesupravegheat