Din această săptămână se elimină tarifele de roaming în UE. Vezi condiţiile de utilizare a minutelor naţionale când esti plecat din ţară

Data publicare: Luni, 12 Iunie, 2017 Total: 5261 accesari

Din această săptămână se elimină tarifele de roaming în UE. Vezi condiţiile de utilizare a minutelor naţionale când esti plecat din ţară

Începând de joi, 15 iunie, europenii care accesează servicii de comunicaţii mobile în roaming, adică în altă ţară decât cea de reşedinţă, vor folosi resursele naţionale, precum minutele incluse şi traficul de net, şi în roaming în Europa, adică în UE, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, iar primirea de apeluri în roaming din aceste ţări va fi gratuită.


UE a început acum 10 ani să ia măsuri pentru reducerea suprataxelor de roaming, iar în 2013 a introdus proiectul eliminării tarifelor de roaming.

 

Începând din 2007, tarifele de roaming au scăzut cu peste 90 %. Plafoanele au scăzut ultima dată în aprilie 2016, la 5 eurocenți/minut în cazul apelurilor vocale, 2 eurocenți/SMS și 5 eurocenți/MB de date în plus față de tarifele naționale.

 

Principalii operatori de comunicaţii mobile din România au aliniat în avans preţurile la noul regulament UE. Astfel, preţurile la apelurile de voce, mesajele SMS şi traficul de date efectuate în roaming, în Spaţiul Economic European (SEE), după utilizarea resurselor incluse în contractul de servicii mobile, vor fi aceleaşi cu tarifele naţionale practicate pentru aceste servicii, conform celor de la economica.net.

 

Singura condiţie impusă clienţilor este să activeze serviciile de roaming în Spaţiul Economic European. Clienţii cu abonamente care au numai acces naţional nu pot activa serviciul de roaming.

În cazul celor care au abonamente cu resurse de roaming în UE incluse, acestea vor fi consumate înaintea resurselor naţionale.


Sursa: economica.net