Nicolae Ioțcu, măsuri disperate ca să nu primească sentința definitivă în dosarul DNA

Data publicare: Vineri, 09 Iunie, 2017 Total: 2200 accesari

Nicolae Ioțcu, măsuri disperate ca să nu primească sentința definitivă în dosarul DNA

Nicolae Ioțcu a fost prezent, joi, la Curtea de Apel Timișoara, unde se judecă apelul formulat de fostul președinte al CJ Arad.

Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad, a încercat, joi, prin toate metodele să împiedice Curtea de Apel Timișoara să dea sentința definitivă după ce s-a făcut apel în dosarul de corupție în care a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și condamnat la patru ani de închisoare de Tribunalul Timiș. Ioțcu a fost prins în flagrant de DNA cu 10.000 euro după ce mai primise o tranșă de bani pentru un proiect de modernizare a spitalului județean cu echipamente medicale.


„Cu nicio firmă nu am discutat despre oferte de preț. Toate și-au prezentat activitatea. Printre acestea, probabil, a fost și firma Medicare, dar nu îmi amintesc exact. Achiziția aparaturii medicale a fost stabilită prin hotărâre de Consiliu Județean, iar aparatura a fost stabilită de medicii spitalului județean care a intrat în subordinea CJ Arad în 2011.

Niciodată nu am avut discuții cu Drăgan sau cu altă persoană legată de această achiziție și nici vreo discuție legată de vreo sumă de bani pentru această achiziție sau altele”, a susținut Ioțcu în fața Curții de Apel, conform celor de la pressalert.ro

Apărătorii lui Ioțcu au depus 14 cereri prin care se solicita instaței reaudierea unor martori, eliberarea unor copii cu toate înregistrările telefonice, să spună DNA cine a efectuat anumite înregistrări ambientale plus o sesizare a Curții Constituționale și o solicitare de lămuriri din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procurorul de ședință a cerut respingerea tuturor solicitărilor, afirmând:

„Am crezut că am trecut de faza camerei preliminare când discutam despre admisibilitatea probelor. Ni se solicită să spunem cine a făcut înregistrările ambientale. Nu o să devoalăm niciodată aceste lucruri. Nu o să spunem niciodată metodele folosite în timpul urmăririi penale pentru că au curiozități inculpații sau apărătorii. Ni se solicită integral discuțiile purtate de alți inculpați, dar asta înseamnă să încălcăm secretul corespondenței în cazul altor persoane. Nu o să încalc legea pentru că dorește domnul Ioțcu”.

Completul a respins toate solicitările apărării, moment în care unul dintre apărători a cerut recuzarea celor doi judecători.

Instanţa a hotărât amânarea procesului pentru 14 iunie pentru că nu s-a putut întruni completul care să judece cererea de recuzare, mai precizează cei de la  pressalert.ro.