Două expoziții FNT prezente în FITS 2017

Data publicare: Joi, 08 Iunie, 2017 Total: 1415 accesari

Două expoziții FNT prezente în FITS 2017

Ne face plăcere să anunțăm participarea a două expoziții de fotografie dedicate unor mari artiști români – producții ale Festivalului Național de Teatru – în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (9 – 18 iunie).

 

Este vorba de „Lumea lui Purcărete” – realizată în FNT 2015 – o expoziție dedicată regizorului Silviu Purcărete, care va fi deschisă în clădirea Primăriei din Sibiu, la Centrul Internațional de Turism. Vernisajul va avea loc în data de 11 iunie, la orele 14.30.

Expoziția „Lumea lui Purcărete” dezvăluie un univers complex, inedit, ce prinde contur din alăturarea a 48 de fotografii realizate de cunoscutul regizor român.

„Poftiţi în Lumea lui Purcărete! Dramatică, tensionată, subtilă, dezirantă, poetică, fragilă, voluptoasă. Plină de detalii şi de povești fabuloase. El priveşte în jur cu uimire şi cu smerenie. Fotografiile seducătoare ale lui Silviu Purcărete şoptesc câte ceva din Povestea unui mare artist”. Marina Constantinescu – director artistic al Festivalului Naţional de Teatru.

 

 

Cea de-a doua expoziție de fotografie îi este dedicată actorului Marcel Iureș.

„Atitudini”, o producție FNT 2016, va fi organizată în foaierul Teatrului Gong din Sibiu și va prezenta 37 de lucrări semnificative pentru drumul artistic al acestui veritabil creator de teatru. Vernisajul este programat în aceeași dată, 11 iunie, la orele 15.00.

„O expoziţie de fotografie–document dedicată actorului Marcel Iureş, în armonie cu personalitatea acestui mare artist. ‚Libertate’ şi ‚curaj’ sunt două dintre trăsăturile care-l definesc. Libertatea de expresie şi curajul de a depăşi cutuma. Modern încă de la primele roluri, visător, dar și teluric, a creat de multe ori în cariera lui şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Imagini document din roluri-cheie trasează drumul actorului de la debut până astăzi. Fotografii de atitudine – alb și negru, griuri compensatoare și roşu, esenţa unei mari cariere.” Irina Tapalagă, curator.

 

Ambele expoziții vor fi deschise publicului pe toată durata celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.