Bogdan Boca (PNL ): „De la 1 iulie elevii arădeni beneficiază de 12 terenuri de sport în municipiu!”

Data publicare: Joi, 08 Iunie, 2017 Total: 2962 accesari

Bogdan Boca (PNL ): „De la 1 iulie elevii arădeni beneficiază de 12 terenuri de sport în municipiu!”

În Consiliul Local Municipal s-a aprobat, Proiectul de Hotărâre nr 183/2017 inițiat de către consilierii liberali Pistru Geanina, Bogdan Boca, Lucian Riviș-Tipei,  prin care se propune utilizarea curților a 12 școli și licee în vederea desfășurării activităților de agrement în scop recreativ și sportiv, de luni până vineri după orele de curs, în week-end sau pe perioada vacanțelor școlare:

„Le mulțumesc colegilor mei din CLM pentru votul dat acestui proiect benefic și necesar copiilor arădeni. Știm cu toții beneficiile pe care sportul și activitățile fizice le au asupra dezvoltării elevilor. Iată că de la 1 iulie 2017 tinerii arădeni au posibilitatea să se recreeze, să practice diverse sporturi și activități de agrement în 12 terenuri aparținătoare unităților de învățământ.

Ne preocupă foarte mult siguranța copiilor și condițiile din curțile școlilor în care aceștia își vor desfășura activitățile sportive, de aceea municipalitatea investește în paza acestor terenuri, dar și în modernizarea lor. Pe aceste terenuri va exista aparatură de supraveghere video și se va asigura extinderea pazei prin personal calificat, sursa de finanțare pentru acest serviciu fiind din bugetul local.

Așadar în fiecare zi, de luni până vineri, până la ora 20ºº și în zilele de sâmbătă, duminică, în perioada vacanțelor școlare, între orele 12ºº- 20ºº, următoarele terenuri de sport vor fi deschise tinerilor elevi arădeni:

 

Bineînțeles că elevii care vor utiliza curțile și terenurile de sport au și obligații de respectat, și anume: normele de comportament specifice unităților de învățământ și regulamentul privind accesul liber al elevilor în incinta curților și terenurilor de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Arad. În acest sens a fost adoptat un regulament strict. Sunt interzise consumul de băuturi alcoolice, țigări, spray-uri lacrimogene sau paralizante.

Ne dorim ca acest proiect să vină ca o completare a promovării sportului arădean și a beneficiilor activităților fizice asupra sănătății. În funcție de cum va fi acest proiect receptat de către copii și părinți ne vom gândi să extindem pe viitor terenurilor de sport ale școlilor și liceelor, în funcție de zonă și necesități” a declarat Bogdan Boca, președinte TNL Arad.