A început bacalaureatul!

Data publicare: Marti, 06 Iunie, 2017 Total: 932 accesari

A început bacalaureatul!

Absolvenții claselor a XII-a susțin, marți și miercuri, proba orală la Limba și literaratura română, prima din cadrul examenului de Bacalaureat. 

Evaluarea la această probă va continua și miercuri.

În zilele de 8 și 9 iunie va avea, loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 9, 12 și 13 iunie — evaluarea competențelor digitale, iar pe 14 — 16 iunie evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat sunt cele scrise. Pe 26 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 28 iunie, de proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 30 iunie.

Vor fi monitorizate cu camere de supraveghere video şi audio sălile în care se desfăşoară probele examenului de bacalaureat naţional, dar şi cele în care se descarca şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise