Incendiu într-un cartier din Arad, o casă a ars în întregime lovită de un fulger! (Galerie FOTO)

Data publicare: Luni, 05 Iunie, 2017 Total: 4290 accesari

Incendiu într-un cartier din Arad, o casă a ars în întregime lovită de un fulger! (Galerie FOTO)

O casa a ars luni dimineaţa,în cartierul arădean Via Carmina, în urma unei furtuni năprasnice. Un fulger care a lovit casa, a aprins acoperisul din lemn iar flacările s-au extins în câteva secunde. Propietarul a reuşit să îşi scoată la timp fiul şi soţia din casă cuprinsă de foc, dar din casă nu a mai ramas mare lucru, pagubele fiind aproape totale.

 

Furtuna pornită în zorii zilei de luni, a facut prăpăd în cartierul rezidenţial Via Carmina,  aflat la câţiva km de Arad. Casa  lovita de trăznet se afla chiar la marginea unui şir de case. Flăcările pornite de la acoperiş au cuprins cu repeziciune întreaga clădire, s-a extins spre terasă şi, în foarte scurt timp, întreaga casă a devenit o torta.

 

Pompierii au sosit la faţa locului cu trei autospeciale. Pe strada nu exista nici un hidrant funcţional, echipele de intervenţie au fost nevoite sa se alimenteze cu apă de la un obiectiv industrial vecin.

 

în ciuda intrevenţiei pompierilor, cei 200 de m2 de construcţie s-au transformat în scrum. Structura din lemn nu a rezistat iar tavanul s-a prabusit. Proprietarii casei nu au reusit să salveze mare lucru din bunucrile agonisite. Din nefericire, ei nu au asigurare pentru incedntii, aşa ca nu işi pot recupera paguba.

 

Discutând cu oamenii din zonă, vecini ai „”ghinionistului, acestia erau foarte supăraţi pe constructorul zonei, ei reclamând că hidranţii care sunt amplasaţi pe stradă nu sunt funcţionali, canalizarea pluvială nu funcţionează corespunzător, iar străzile sunt mai înguste decăt în proiect, cel puţin asta susţine unul din oamenii cu care am discutat, fost angajat al apărării civile, acum locatar al cartierului, acesta susţinând că nu s-au respectat multe prevederi din planul urbanistic zonal.


„În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, violent la acoperişul clădirii, favorizat de materialele de construcţii şi de vântul puternic, incendiul violent favorizat de materialul de contrucţie al casei, rigips, fără planşee de beton despărţitoare între mansardă şi restul clădirii. S-a intervenit circa o oră pentru limitarea şi izolarea incendiului şi circa două ore şi jumătate, pentru stingere. A ars acoperişul clădirii în totalitate şi au fost degradaţi pereţii casei, de asemneea, a ars în totalitate mansarda”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.