Bula USR începe să se dezumfle. Nicuşor Dan a declarat că a demisionat din funcția de președinte al USR

Data publicare: Joi, 01 Iunie, 2017 Total: 1891 accesari

Bula USR începe să se dezumfle. Nicuşor Dan a declarat că a demisionat din funcția de președinte al USR

Deputatul Nicușor Dan a declarat că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție.

 

Nicusor Dan a spus, intr-o conferinta de presa, ca exista trei motive care au stat la baza demisiei sale. In primul rand, disputa legata de cine apara traditiile si cine nu risca sa lase in plan secund problema cine fura si cine nu fura in Romania astfel ca exista posibilitatea ca peste 20 de ani sa se fure din nou in Romania sub pretextul apararii traditiilor.

 

„USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul (privind familia tradițională - n.r.), şi de oameni care nu-l sprijină”, și-a argumentat Nicuşor Dan decizia de a demisiona.

 

„În zecile de întâlniri avute cu oameni pe care am încercat să-i conving să ni se alăture, le-am promis că în partid este loc pentru toată lumea, şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu va exista o decizie în contradicţie cu sentimentele lor identitare (...) Decizia Biroului Naţional vine să spună că unii dintre colegi sunt colegi de mâna a doua. Am făcut o promisiune pe care nu am putut  să o ţin”, a arătat Nicuşor Dan.

 

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al formaţiunii, în urma unui congres cu „scântei”, Nicuşor Dan, prin demisia lui crează un nou câmp de luptă în interiorul formaţiunii, pentru fotoliul de preşedinte. USR va fi condus de unul din vicepreşedinţii partidului, cer care a strâns cele mai multe voturi, acesta având misiunea de a organiza un nou congres unde se va alege noul preşedinte.