Tragedie în Marea Britanie! 22 de morţi şi 59 de răniţi în urma unui atac terorist pe Manchester Arena! (Galerie FOTO & VIDEO)

Data publicare: Marti, 23 Mai, 2017 Total: 1524 accesari

Tragedie în Marea Britanie! 22 de morţi şi 59 de răniţi în urma unui atac terorist pe Manchester Arena! (Galerie FOTO & VIDEO)

 

Pentru a treia oară anul acesta, poporul britanic a fost din nou încercat în urma unei explozii ce a avut loc, ieri seară, pe Manchester Arena, în timpul unui concert susţinut de interpreta Ariana Grande.

 

Atacul a avut loc, puţin după ora 22.00, chiar după ce interpreta Ariana Grande a părăsit scenă.

 

Din primele cercetări, se pare că autorul atentatului a fost un terorist-sinucigaş, care şi-a pierdut viaţa în urmă atacului.

 

Cu toate că atentatul nu a fost încă revendicat de nici o grupare jihadistă, susţinătorii statului Islamic “sărbătoresc” , pe reţele de socializare. Au apărut postări pe mai multe conturi de Twitter, cu poze din cadrul teribilului atentat, însoţite de mesaje care încurajează şi alţi islamişti la astfel de gesture teribile.

 

Se pare însă, că atentatul a fost prezis pe reţele de socializare, cu aproximativ patru ore inanite de a avea loc. Mai multe conturi au postat pe retetaua de socializare Twitter mesajul “Aţi uitat de ameninţarea noastră ?” , însoţit de hashtag-urile #ISLAMICSTATE, # ManchesterArena, #UK şi #British.

 

Potrivit unui oficial Manchester Arena, explozia a avut loc, în afara sălii polivalente, în clipă în care cei care asistau la concertul Arianei, s-au îndreptat spre ieşire.

 

Concertul Arianei Grande era Sold Out, un număr mare de adolescenţi aflându-se printre cei prezenţi la acest concert.

 

Unul din martorii acestui eveniment, prezent la concert, a declarat cotidianului The Guardian că a auzit „o explozie destul de puternică din interiorul Manchester Arena ce a zguduit clădirea, apoi toată lumea a intrat în panică şi a încercat să iasă afară”.



























sursa foto : dailymail.com
sursa video : youtube