UTA și-a luat licența pentru Liga 1

Data publicare: Marti, 23 Mai, 2017 Total: 3258 accesari

UTA și-a luat licența pentru Liga 1

Având ca obiectiv declarat promovarea în elita fotbalului românesc, cu rezultatele echipei venite să confirme acest, clubul UTA a început să lucreze la dosarul de licențiere pentru Liga 1 încă de la începutul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului a fost 31 martie, iar „Bătrâna Doamnă” a îndeplinit absolut toate criteriile, în așa fel încât nu a mai fost nevoie de completări ulterioare.

Federația Română de Fotbal a anunţat clubul arădean printr-un fax, că a fost obținută fără vreo sancțiune de natură financiară sau sportivă.

 

Aşadar, UTA are dosarul pregătit pentru prima liga, rămân două elemente în ecuaţie care trebuie rezolvate. Primul, şi cel mai esenţial este promovarea, iar acest lucru, după ultimele rezultate, pare a fi trecerea de un posibil meci de baraj, iar al doilea element este stadionul pe care-şi va desfăşura în caz de promovare, meciurile de „acasă”.


În dosarul de licenţiere, stadionul trecut este cel pe care-şi desfăşoară în momentul de faţă meciurile, adică cel din Şiria, noua arenă Francisc Neumann este preconizată a fi finalizată abia în 2018, iar arena Motorul, în plin proces de schimbare a gazonului, nu ştim dacă va fi gata pentru startul sezonului următor.

Momentan UTA rămâne să se concentreze pe ultimele jocuri, pentru a aduna punctele de care mai are nevoie pentru promovare, iar autoritaţile locale să finalizeze luicrările de modernizare a arenei Motorul. 



Foto: Uta-Arad