Ambasadorul Republicii Polone în vizită la Primăria Arad

Data publicare: Joi, 18 Mai, 2017 Total: 1529 accesari

Ambasadorul Republicii Polone în vizită la Primăria Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă s-a întâlnit azi cu Excelența Sa Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România.  

Întâlnirea de la  sediul Consiliului Județean Arad s-a axat pe intensificarea relațiilor de colaborare româno-poloneze la nivel politic, economic și cultural.

 

Un accent deosebit a fost pus pe necesitatea întăririi relaţiilor comerciale dintre cele două ţări, în contextul în care în urma Brexit-ului, România și Polonia vor fi printre cele mai mari țări din Europa.

 

Primarul muncipiului Arad, Gheorghe Falcă a vorbit despre noi oportunități de investiții și despre modul în care administrația locală vine în întâmpinarea agenților economici care vor să dezvolte afaceri în orașul nostru.

 

De cealaltă parte, șeful  misiunii diplomatice a recunoscut implicarea de până acum a administrației locale  si sprijinul oferit investitorilor străini, apreciind că Aradul oferă  un mediu economic prietenos. Mai mult decât atât Excelența sa, Marcin Wilczek  consideră că aceste relații comerciale trebuie duse la un alt nivel: “Este momentul ca oamenii de afaceri din România să investească în Polonia”.

În încheierea întâlnirii de astăzi, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă  și-a manifestat interesul pentru încheierea unor protocoale de înfrățire între Arad  și orașe din Polonia.