Elevii Liceului cu Program Sportiv Arad, în pași de dans !

Data publicare: Joi, 18 Mai, 2017 Total: 4204 accesari

Elevii Liceului cu Program Sportiv Arad, în pași de dans !

ARAD. În săptămâna 15-19 mai 2017 s-a desfășurat  programul Școala Altfel, în cadrul unității școlare  Liceul Cu Program Sportiv Arad, cu diverse activităti pe clase organizate de către cadrele didactice , atât la nivel primar, cât și la nivel Gimnazial și Liceal.

Au avut loc diferite excursii, activități în cadrul școlii, vizite și multe altele. În data de 16 mai s-a desfăsurat la nivel primar o activitate în parteneriat cu Clubul Sportiv Nova Dance Arad, unde elevii de la Liceul cu Program Sportiv Arad, de la ciclul primar, clasele I-IV și O , au asistat la o demonstrație de dans Sportiv realizată de dansatorii de la Clubul Sportiv Nova Dance Arad, îndrumați de antrenoarea Anastasia Gosalo, fiind invitți și cei mici, în final, să învețe câțiva pași de dans.

Această acțiune s-a desfășurat în deosebita sala de Sport a liceului , construită în urmă cu 3-4 ani , având dotări la standarde europene.

"Elevii au fost foarte încântați de spectacolul oferit de dansatori, răsplătindu-i cu ropote de aplauze și solicitându-le autografe" ne povestește doamna învățătoare Cucu Nadia.

Clubul de dans "NOVA DANCE" s-a născut ca o încercare de a readuce arădenilor șansa de a experimenta dansul în adevăratul sens al cuvântului, de a oferi fiecăruia posibilitatea dezvoltării personale pe care o poate aduce această activitate – scopul lor este dincolo de performanța strict tehnică, formarea și consolidarea unor valori prea puțin întâlnite în prezent : stil, eleganță, încredere, armonie. 
Pe lângă excelența în dans, "Nova Dance" promovează excelența în plan personal, educând atât fizicul, cât și psihicul.
Atenția pe care o acordă fiecărei sesiuni de pregătire, precum și dedicația antrenoarei Anastasia Gosalo, în educarea copiilor și inspirarea noțiunilor de performanță sau profesionalism se observă în participarea acestora la concursuri naționale, europene și mondiale, unde rezultatele n-au întârziat să apară.


Acest Club de dans se află sub conducerea distinsei doamne Anastasia Gosalo, cu o activitate în dansul sportiv care a atins excelenţa, la prestigiosul club "Codreanca" din Chişinău, republica Moldova, cu studii universitare şi postuniversitare la Institutul de Arte Frumoase din Chişinău, unde a şi activat ca lector universitar.
Clubul oferă în același timp cursuri inedite și pentru adulți - pentru viitorii miri, de exemplu, modelare corporală.


Rolul lor este de a încuraja spiritul sportiv, toleranța, respectul pentru ceilalți și de a prezenta programe de educație despre toleranță și alte valori etice prin practicarea sportului.